Högskoleprovet

Den 13 augusti fram till 20 augusti kl 24.00 är ansökningsperioden för att göra högskoleprovet. Ett prov som maximerar chansen att man kommer in på den utbildning man önskar på universitet/högskolan. Men hur ser provet ut? Hur tränar man inför provet? Vad gäller egentligen om man är i behov av anpassningar? Det var frågor vi gick igenom

Några av deltagarna hade inte haft en tanke på att göra provet men efter seminariet så svarade många att de ville göra det. Man behöver ju inte söka till utbildningen nu i höst då provets resultat gäller i 8 år.

Det är 3 ämnen som ingår i provet, Matematik, Svenska och Engelska. Av de ämnena så var det Matematik de flesta tyckte är det svåraste ämnet.

Därefter tyckte man att Engelska kan vara svårt och lättast är Svenskan.

Att läsa, skriva, lyssna, prata är träning som utvecklar språken. Korsord tränar stavning och ordförståelse. När det kommer till matematiken så har många upplevt att man glömt bort den matematiken man läst så där kom tipset på hemsida där man kan träna matematik från åk 3 till mattespecialisering, programmering och högskoleprovets matte.

Det är också viktigt att få förståelse för provets utformning så att träna på gamla prov som också har facit var också ett tips för att maximera att man får så bra poäng på provet och därmed större chans att komma in på sin drömutbildning.