Utbildning som delmål eller backup.

När studerade du senast? Är det svårt att få jobb just nu, att utbilda sig under lågkonjunktur är smart, men man kan också ha utbildning som delmål för att nå den position eller få det yrket man drömmer om. Men man kan också välja utbildning som backup

Är det svårt att få jobb inom din bransch just nu? Vem får jobbet när din bransch anställer igen. Den som valt annat jobb eller den som kompetensutbildat sig inom sitt område.

Vet du vad du vill bli men du vet att du behöver utbildning för att få kompetensen de efterfrågar. Utbildningen kan vara delmålet till det jobbet.

Mår du bra idag trots att du är arbetssökande? – Visualisera hur du mår om några månader ifall du inte fått ett jobb. Hur mår du? Hur mår din familj? Din ekonomi?

Att ha utbildning som backup gör att man får mer energi. Om man får jobbet innan utbildningen startar som man hellre vill ha än utbildning så kan man alltid tacka nej. Men har du inte sökt en utbildning så om någon månad om du inte har ett jobb och du börjar må dåligt, din familj påverkas och ekonomin kanske inte är så bra längre. Då hade du önskat att du hade haft en backup så du kunnat göra ett val. Börja utbildningen och veta att du ökar på din kompetens och du är inte längre arbetssökande, eller tacka nej till utbildningen och kanske söka utbildningen igen med start om ytterligare någon månad. Detta då du inte kanske känner att du inte är beredd att börja studera än.

Du är värd att kunna göra ett val och ha flera planer som du jobbar mot samtidigt. Detta och mycket mer kring utbildning som delmål eller backup pratade vi om under detta seminarium.