Empowerment

Att känna att man inte är maktlös, att man har egenmakt är grunden i empowerment. En grund som man behöver få en insikt om för att kunna välja och genomföra det man vill och att sälja in sig själv när man söker jobb.

Johanna en av våra handledare på HelloLilly berättade om vad empowerment är och hur viktigt det är när man är arbetssökande.

Att vissa personer blir bortvalda under rekryteringen för att personen själv utstrålar att den inte tror på sig själv och därmed inte kan klara arbetet. Att den arbetssökande måste tror på sig själv som steg ett och tro på sina förmågor och kunskaper för att kunna förmedla till rekryteraren varför de skall anställa just dig.

Det handlar med andra ord om hur du paketerar dig själv och om du tror på det du kan och det är inte alltid det lättaste.

Att veta vad du trivs med, vad andra ser hos dig, vad du är omedveten om som du kan, vad gör du för andra personer? Vad du tycker är svårt, hur har andra beskriver dig, vad gör dig unik, vad du själv känner att du är bra på, vad är du passionerad för? Vad du behöver för att må bra.

Dessa frågeställningar är en väg att hitta empowerment och Johanna tipsade om att skriva ned en lista och fylla på, du behöver inte tro på allt direkt men börja vara medveten om det.

Tex du frågar någon om vad de tycker du är bra på. Låt säga att de säger organisera och du inte känner att det är du, men skriv ned det. Ha sedan ordet i medvetandet när du gör olika saker och försök förstå varför andra ser dig som organiserad. Helt plötsligt blir du medveten om det omedvetna och börjar att se vad du gör och börjar tro på det.

Empowerment- motsatsen är maktlöshet och när man är arbetssökande är risken så stor att man känner sig maktlös i sin situation och därför är just arbetet med att uppleva empowerment så viktig för just dig.