Canva

Att skapa en struktur och få ett CV med tydlig överblick där rekryteraren bara på några sekunder kan se att just du har rätt kompetens för tjänsten kan vara avgörande för att just du får jobbet.

Robert har regelbundna Canva seminarier eftersom Canva har så många funktioner och mallar att man alltid kan lära sig något nytt. Det finns ju inte bara mallar för ansökningshandlingar utan många andra funktioner också.

Just detta seminarium riktade in sig på grunderna kring Canva så som skapa konto, hitta gratis mallar och hur man redigerar dem.

Då Robert jobbat med rekrytering i många år så fick också deltagarna inblick i hur en rekryterare ser på själva CVt och hur man bör tänka.

En deltagare frågade om man skall ha bild eller inte som är en funktion som ganska lätt går att ändra i Canva. Robert sade att han som rekryterare uppskattar bild men att det inte är ett krav. Att man kan göra ett CV med bild och ett utan för att kunna testa själv vad som känns rätt.

En annan fråga som kom upp var hur många sidor man skall ha i ett CV, och det som Robert rekommenderade var att inte ha fler än två. Han visade hur man lätt dubblerar första delen av CVt för att få en ny likadan sida där man bara kan ändra texten.

På Canva finns många tusen mallar för ansökningshandlingar. Robert visade på att det inte enligt honom är värt att lägga några pengar på att betala för ett CV utan att de gratis CV mallar som finns är lika snygga om inte ibland snyggare. Det är dock viktigt att inte ha ett CV som grafiskt har för mycket som händer utan försöka hålla sig till enkel och snygg design.

En deltagare frågade om man kan byta färg på CV och det gick lika enkelt som det var att byta bild.

Genom Canva kan vem som helst utan datavana skapa sig ett riktigt snyggt CV. 
Snart kommer nästa Canva seminarium med då fördjupat med mer tips och trix hur man kan använda plattformen.