Feedback-ger motivation

Kunskap är utvecklande men oftast tänker man feedback som kritik istället för att se den som en möjlighet till utveckling, att helt enkelt bli bättre på att söka jobb, öka chansen att få komma till en intervju. Öka chansen att sälja in sina kompetenser och därmed öka chansen att få ett jobb.

Vi brainstormade kring hur man kan tänka kring att få feedback, att se det som att någon ger en råd och tips och inte kritik.

Att man behöver reflektera över den feedback man får och sedan göra något för att förändra.

Men att be om feedback är svårt, hur gör man det, när gör man det, på vilket sätt kan man verkligen få svar och inte standardsvar som rekryteraren ger till alla efter en intervju om man inte gått vidare i en rekrytering var några delar vi pratade om.

Att vi faktiskt har ett val, man kan fortsätta om man alltid gjort men om det inte fungerar nu så är chansen inte stor att det fungerar sen. Genom att efterfråga feedback så får vi svar på vad vi kan göra för att förändra och öka chansen att få ett jobb.

Det kan handla om att be handledaren, vänner, familj att ge feedback på ens ansökningshandlingar och använda den feedback som råd hur du kan förbättra dem.

Ringa rekryterare om man inte gått vidare i rekryteringsprocessen och ställa frågan: ”Hur kan jag öka chansen att få ett jobb hos er om en ny tjänst kommer ut”.

Att skapa kontakt med rekryterare och få in dem i sitt nätverk så att det är lättare att få feedback eftersom de vet vem du är.

Att be om feedback kan vara svårt men som vi kom fram till. Så länge du lär av andra, så lever du. Om du en dag slutar ta in feedback (tips) från andra  och agerar, så kommer du stå kvar där du är just nu och inget nytt spännande kommer hända i livet.