IT utbildningar

IT är en framtidsbransch men en bransch där det verkligen krävs livslångt lärande. Utvecklingen går så fort att man alltid måste utvecklas in sin roll och utbilda sig.

Detta seminarium riktade sig till alla, både dem som är intresserade av att utbilda sig inom IT och inte har någon erfarenhet. De som har reell kompetens inom IT och önskar få den på papper till dem som har utbildning och ingen erfarenhet och de med mycket utbildning och erfarenhet inom branschen.

Vi tittade på alla typer av utbildningar utifrån deltagarnas aspirationer.

Det handlade om kombinationsutbildningar inom IT för dem som går SFI, komvux kurser och program, folkhögskolans utbildningar, yrkeshögskolans program och kurser, universitetets kurser och program.

Men vi tittade även på gratisutbildningar på nätet som ger certifikat eller ett uppdaterat CV då upskillskurser i ett CV inom denna bransch är viktigt då man är arbetssökande för att visa på att ens kunskaper hela tiden uppdateras.

Vi tittade kort även på vägen att få jobb efter utbildning så som olika plattformar där IT branschen samlas.

Våra deltagare hade som mål att bland annat arbeta och få mer kunskap inom allmän datateknik. molntjänster så som Azure, frontend, HTML och Linux