Erfarenhet

Att ha en utbildning inom ett yrke och hela tiden mötas av att man efterfrågar erfarenhet som man inte har och man får inte ett arbete som ger erfarenhet för att man just inte har erfarenhet. Ett moment 22 som många deltagare upplever.

Så hur kan man då få erfarenheter utanför arbetslivet.

Vi tittade på allt från utbildning där man får praktik och speciellt då lärlingsutbildningar som ger mycket mer erfarenhet.

Ett annat sätt som kom upp var genom att söka utbildningar där man får lön från början och klarar man utbildningen så har man en fast anställning. Ett sådant jobb vi tittade på var tågtrafikledare

Att man också kan ha erfarenhet redan genom att man har reell kompetens inom området kan göra att man genom att visualisera detta också får in den erfarenheten som efterfrågas.

Det kan också vara en idee att söka lärlings och juniortjänster och inte minst…. Att man kan söka volontärsarbete inom just det området man behöver erfarenhet inom.

Det kom upp många andra tips och flera deltagare skrev i chatten att de nu visste hur just de skall göra för att få den erfarenheten som efterfrågas.