Carin Gärdén – Hittade nytt jobb, blev viral succé

Det är många som förlorat sitt arbete under 2020 pga. Coronapandemin. Arbetslösheten har skenat och utsikterna framåt på arbetsmarknaden kan stundtals se dystra ut. Trots detta finns det personer som bevisat motsatsen och snabbt hittat nya jobb. En av dem är Carin Gärdén i Skövde.

Carin skrev ett inlägg på sin LinkedIn-sida där hon berättade att hon under Coronapandemin både förlorat sitt jobb och hittat ett nytt arbete. Det är ett inlägg som har engagerat över 3000 personer och blivit en viral succé. Vi tycker det var otroligt inspirerande och ringde upp Carin för att höra om hur hon gick tillväga för att så snabbt hitta nytt jobb.

Använd ditt nätverk för att hitta jobb

Tänk lite bredare än bara att söka bland jobbannonser. Använd ditt nätverk och berätta att du söker nytt arbete. Det kan kännas lite ”läskigt” att skriva ett inlägg på LinkedIn, om att du söker nytt arbete, men gör det ändå. Ring gamla kunder eller arbetskamrater. Gå till Linkedin via denna länk och registrera ditt konto om du inte redan har ett!

Gör spontanansökningar, det ökar dina chanser till att få jobb

Skicka ett mail eller hör av dig till arbetsgivare som verkar intressanta. Oavsett om arbetsgivaren söker personal just nu, skicka en spontanansökan – du leder dig med säkerhet vidare i processen.

Anpassa CV och ansökningsbrev varje gång du söker ett jobb

Förtydligar CV som krävs för att söka jobb

Försök att anpassa dina ansökningshandlingar så att de passar in bättre för arbetet du söker. Det behöver inte alltid vara så stora förändringar, men kan vara vissa ord eller formuleringar som man ändrar.

Ta en titt på Lillys CV-tips, för att få ytterligare inspiration. KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL CV-GUIDEN

Glöm inte bort din hälsa – håll igång

Träna regelbundet och gå ut och ta frisk mellan varven. När det är mörka tider som nu, är det viktigt att komma ut och få lite dagsljus.
Behåll glädjen – gör roliga saker mellan varven.

Trots hög arbetslöshet, Coronapandemin och höstmörker finns ljusglimtar och goda exempel på hur man hittar nytt jobb. En stark vilja och lite goda tips på vägen hjälper långt.

Tack Carin för bra inspiration!